WFZO Конгрес слободних зона


Светска организација слободних зона (WFZO), у периоду од 23. до 25. септембра, организује јубиларни десети Конгрес под називом „Зоне и промене у глобалним економским структурама”, а који се одржава у Дубаиу у Уједињеним Арапским Емиратима.
На Конгресу у оквиру министарског састанка, Републику Србију представља директорка Управе за слободне зоне Министарства финансија, Јасмина Штамбук.
Овогодишњи догађај подељен је у пет пленарних сесија: будућност логистике, приступ финансијским тржиштима, одржива енергетска будућност, као и будућност производње и утицаја дигиталних технологија и вештачке интелигенције у слободним зонама и различитим индустријама. Теме су наметнуте као потреба услед промена које су настале у глобалној економији у претходном периоду, од пандемије, поремећаја у ланцима снабдевања и сукоба широм планете, које су довеле до инфлације, заоштравања тржишта рада као и пооштравања монетарне политике.
Догађају присуствују и представници слободних зона Смедерево, Зрењанин, Пирот и Шумадија из Крагујевца, као и представници слободних зона и организација из свих делова света, земље домаћина, Сједињених Америчких Држава, земаља Европске уније, Уједињеног Краљевства, Швајцарске, земаља BRICSa, Јужне и Централне Америке, Блиског Истока, Африке, Аустралије и Индонезије.

 

Created at: 24. Sep 2024.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма