„Слободна зона Пирот” добитник награде за корпоративну филантропију „Виртус”

Церемонија доделе признања за корпоративну филантропију „Виртус” одржана је 18. јануара 2014. године у Кристалној дворани „Hyatt Regency Hotela” у Београду. Свечаност су отворили извршна директорка Траг фондације Миа Вукојевић и амбасадор делегације Европске уније у Србији господин Мајкл Девенпорт. После уводног говора председнице жирија за доделу награде „Виртус” Радојке Николић, директорке НИРА Пресса додељене су следеће награде:

  • Главна награда за допринос на националном нивоу (плаво срце) додељена је компанији „Нафтна индустрија Србије”,
  • Награда за дугорочно партнерство између пословног и непрофитног сектора (зелено срце) додељена је компанији „Телеком Србија”,
  • Награда за мала и средња предузећа (жуто срце) додељена је „Слободној зони Пирот”,
  • Награда за допринос локалној заједници у којој компанија послује (црвено срце) додељена је „Еуробанци”.
Осим ових награда додељена су и следећа признања:
  • Награда за медијски допринос уручена је „Е-капији”,
  • Награда за подршку најиновативнијем пројекту додељена је компанији „Бамби”,
  • Награда за допринос социјалном укључивању додељена је „Делта Холдингу” и
  • Награда за волонтирање уручена је „Банци Интеса”.
Сврха ове престижне награде је да препозна и јавно истакне компаније и предузећа која својом подршком дају најбољи пример другима и постављају стандард којима би требало тежити у свету одговорног бизниса. „ВИРТУС” награда за мало и средње предузеће чији је добитник ове године „Слободна зона Пирот” се додељује предузећима која показују одговорност према заједници улажући у општедруштвене, непрофитне пројекте и организације.
То су пословни субјекти добро повезани са својом заједницом, свесни проблема и потреба тих средина, који познају локалне организације и увек су спремни да делују као добре комшије помажући колико могу.
 
Добијањем ове награде „Слободна зона Пирот” показала је да осим стварања повољног пословног амбијента ради испуњења своје мисије привлачења инвестиција води рачуна о одговорности према локалној заједници, невладиним организацијама и потребама људи.


 

Created at: 20. Jan 2014.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма