Састанак са делегацијом Азербејџана


Дана 14. маја ове године у Министарству финансија одржан је састанак на коме су присуствовали представници Управе за слободне зоне, Управе царина, Сектора за међународну сарадњу и европске интеграције Министарства финансија као и представници државне делегеције Азербејџана. Државну делегацију Азербејџана су чинили представници Министарства привреде, оператери слободне економске зоне „Sumgait Chemical Industrial Park (SCIP)“ као и представник компаније „Еквита” која је задужена за пројекат „Подршка развоју Специјалних економских зона у Азербејџану”.

Циљ састанка је био прикупљање искустава најуспешнијих слободних зона из Републике Србије. Овом приликом, господин Видак Томић, виши саветник у Управи за слободне зоне представио је слободне зоне у Републици Србији, бенефите које овај концепт доноси, као и пословне резултате остварене у слободним зонама у Србији у претходном периоду.
Након састанка, делегација Азербејџана је заједно са предсатвницима Управе за слободне зоне посетила слободну зону у Пироту, УОП Комору Пирот и састала се са градоначелником Пирота, господином Владаном Васићем.

 

Created at: 17. May 2018.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма