Вишеструко повећан број запослених у Слободној зони Смедерево


Министар финансија у Влади Републике Србије господин Синиша Мали дана 15.10. обишао је Слободну зону Смедерево и том приликом указао на значај слободних зона за привлачење инвеститора и привредни раст Србије, поручивши да ће се заједно са Владом и председником Србије господином Александром Вучићем и даље борити за сваку нову фабрику и инвестицију.

Министар је изнео податак да је у Слободној зони Смедерево број запослених у последњих пет година порастао 20 пута, укупан обим прозводње 30 пута, а укупан извоз чак 39 пута. Данас овде има осам производних компанија, које запошљавају 2.300 људи, а остале се баве складиштењем робе, рекао је министар. Истовремено је указао на чињеницу да су слободне зоне у 2012. години оствариле приход од 2,5 милијарди евра, а да је сада приход достигао 4,6 милијарди евра. Тада смо имали 25 производних компанија у свим слободним зонама, а данас их имамо 80. Србија се мења и иде напред, важне су нам слободне зоне и свака нова фабрика.
Том приликом министар је најавио обилазак свих 14 слободних зона у Србији и навео значај концепта слободних зона у Републици Србији, коју је ова Влада препознала још 2012. године, као значајно средство у привлачењу инвестиција, нарочито инвестиција из иностранства. Према његовим речима, Слободна зона Смедерево је слика и прилика и право огледало привреде Србије, односно како она данас изгледа у односу на 2012. годину.
Министар је након обиласка Слободне зоне Смедерево одржао састанак са градоначелницом Смедерева др. Јасном Аврамовић, директором Управе за слободне зоне Миланом Ристићем, помоћником директора Управе за слободне зоне Свјетланом Ћосовић-Новаковић, директорком Слободне зоне Смедерево Милицом Мијатовић и другим представницима Градске управе Смедерево.

 

Created at: 16. Oct 2018.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма