Потписивање споразума


Дана 15. октобра 2013. године, у Академији дел Лусо, потписан је споразум о сарадњи између Управе за слободне зоне и Конфедерације италијанске индустрије, Конфиндустрија Србија. Споразум су потписали директор Управе за слободне зоне Милан Ристић и председник удружења италијанских привредника у Србији Ерик Косута.
У светлу све веће потребе за интернационализацијом пословања италијанских предузећа, Конфиндустрија Србије пружа оперативну структуру и потпору својим чланицама за успешну сарадњу са партнерима у Србији, кроз мрежу, услуге и заступање. Тиме активно доприноси и унапређењу економско-социјалних односа две земље.
Иако је основана у јуну 2012. године, Конфиндустрија Србије ослања се на трогодишње искуство удружења Система у Србији, као и на искуство Конфиндустрије, која је основана у Италији 1910. године као главна организација италијанских производних и услужних компанија. Данас Конфиндустрија постоји у Италији и у земљама Балкана, а окупља 149 000 компанија свих величина, на бази добровољног чланства.

Created at: 15. Oct 2013.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма