Пословни форум у организацији Конфиндустрије Емилија-Ромања


Дана 18.11.2013. године у Болоњи је одржан пословни форум, који је организовала Конфиндустрија Емилија-Ромања у сарадњи са Конфиндустријом Србија, а који је имао за циљ упознавање италијанских привредника са могућностима инвестирања у Републику Србију.
Форум је отворен уводним говором Ђина Кокија, секретара за интернационализацију Конфиндистрије Емилија-Ромања, Бојана Стевановића, саветника и конзула Конзулата Републике Србије у Милану, и Рубена Сачердотија, шефа регионалне канцеларије за интернационализацију из региона Емилија-Ромања.
Ерик Косута, председник Конфиндустрија Србија, Милан Ристић директор Управе за слободне зоне и Бранислав Бугарски, секретар за међународну сарадњу и локалну самоуправу АП Војводине, су презентовали разне погодности које се нуде италијанским компанијама које инвестирају у Републику Србију.
Роберто Лоренцон, представник УниЦредит Банк Србија, презентовао је финансијска средства и кредите, затим су представници адвокатске канцеларије Милитерни и Косић истакли српски правни и корпоративни оквир. Том приликом су се представили и предстванци фирми из регије Емилија-Ромања који послују у Србији: Група СФИР, ЛА.ЦО., Наxта, а прилику да се представе имали су и представници градова Смедерево и Ваљево и општине Свилајнац. Затим су уследили Б2Б састанци у седишту Униндустрије Болоње, где су италијански привредници имали могућност за директно упознавање са привредницима из Србије.
Наредног дана одржан је састанак са званичницима Регије Емилија-Ромања где се разговарало о могућностима привредне сарадње ове регије са Републиком Србијом.
 

Created at: 18. Nov 2013.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма