„ПКЦ ГРУПА” отвара фабрику каблова у Смедереву

Финска „ПКЦ група” почетком наредне године отвориће фабрику за производњу кабловских система у Смедереву. Инвестиција је вредна око осам милиона евра, а планирано је да до краја 2016. године компанија запосли 1.500 радника. Нова фабрика за производњу кабловских система у Смедереву биће у служби задовољења потреба постојећих и потенцијалних нових купаца. Нова фабрика ће допринети повећању конкурентности ПКЦ-ових производа и услуга, а биће организована као фабрика са великом трошковном ефикасношћу. Циљ је да се трансфер производње из постојећих фабрика компаније у Европи изврши у нову фабрику у Србији током 2014. године.
Меморандум о разумевању потписао је Александар Вучић, први потпредседник Владе, градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и Јуха Торниаинен, председник Управног одбора „ПКЦ Виринг систем Оу”.
„ПКЦ група” ради пројектовање, производњу и интеграцију електричних дистрибутивних система, електронике и сродних компонената за аутомобилску индустрију. Има погоне у Бразилу, Кини, Естонији, Немачкој, Мексику, Пољској, Русији и САД. У 2012. години компанија је забележила приход од 928,2 милиона евра и има преко 19.000 запослених.

Created at: 18. Oct 2013.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма