Компанија "Tigar Tyres" отворила нови погон "Big Tigar"

У Пироту је дана 9. октобра 2014. године отворен нови погон фабрике "Tigar Tyres", која је у власништву француске компаније "Michelin". Један део новог погона већ је почео да ради, а истовремено траје и уређење и инсталирање машина.
Планирано је да целокупан пројекат буде завршен 2016. године, а инвестиција ће достићи 215 милиона евра. Отварању новог погона присуствовали су Гери М. Шеде, директор компаније "Tigar Tyres", Жан Доминик Сенар, председник "Michelin group", Кристин Моро, амбасадорка Француске у Београду, Томислав Николић, председник Републике Србије, Жељко Сертић, министар привреде Србије и Милан Ристић, директор Управе за слободне зоне у Министраству финансија.
У новом погону биће запослено 500 радника, док ће по завршетку комплетног пројекта, до краја 2016. године, у целој фабрици "Tigar Tyres" бити запослено 2.700 радника. Проширење производних капацитета и увођење новог програма производње путничких и полутеретних пнеуматика омогућиће повећање обима производње за 50%. Садашњи капацитет фабрике "Tigar Tyres" је 8 милиона гума годишње, а уз "Big Tigar" достићиће 12 милиона, истакнуто је на отварању. Производња ће бити заснована искључиво на буџет гумама, које ће се продавати под брендовима “тигар”, “корморан” и “рикен”. Нове производе компанија ће пласирати на тржишта Русије, Европске уније, Африке и Блиског истока.

Created at: 10. Oct 2014.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма