У Слободној зони „Смедерево“ положен камен темељац


Председник Владе Србије Александар Вучић, министар привреде Жељко Сертић и градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, поставили су дана 25. априла 2015. године камен темељац за изградњу три хале, које ће градити локална самоуправа и италијански инвеститор, компанија “CCVI”.
Једну халу површине 3.000 квадратних метара градиће град Смедерево за инвеститоре који су већ показали интересовање, вредност радова је 113 милиoна динара, док ће друге две хале направити италијанска компанија CCVI, која се бави производњом котрљајућих лежајева за наменску индустрију, а те хале, на површини од 4.000 квадратних метара, биће завршене у новембру. Вредност инвестиције је четири милиона евра, а очекује се да до краја године буде запослено 100 радника.
Амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо, овом приликом пожелео је италијанској компанији добродошлицу у велику фамилију италијанских предузећа у Србији, која броји око 500 чланова. Манцо је рекао да ће нове италијанске инвестиције допринети стратешком развоју тог подручја у Србији.
Директор компаније CCVI, Ђорђани Квинцани рекао је да одлука да се улаже у Смедерево није донета сплетом случајних околности, већ озбиљним истраживањем тржишта и услова за развој металопрерађивачке индустрије.

Created at: 27. Apr 2015.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма