Слободна зона Апатин


У Слободној зони Апатин, дана 21. децембра 2013. године постављен је камен темељац за изградњу фабрике за ткање, бојење и дораду текстила, компаније "Флеш Србија". Предузеће послује по највишим технолошким стандардима и стандардима квалитета, укључујући модерна постројења, процес пројектовања и неговање људских ресурса. Производни асортиман ове фабрике чине текстил за производњу купаћих костима, доњег рубља, одеће и спортске одеће. Укупна инвестиција у Слободној зони Апатин процењује се на 22,6 милиона евра, која укључује изградњу фабрике и фарбаре и других потребних грађевинских објеката и магацина, као и набавку опреме, машина, хардвера и софтвера.
Површина грађевинских објеката обухвата 17.500 квадратних метара. Процена је да ће до октобра 2017. године (трећа година рада), када се планира проширење и завршетак друге фазе производних капацитета бити запослено 203 радника. Предузеће „Lumberline“ почело је изградњу фабрике намештаја у „Слободној зони Апатин”. Нови погон ће бити бити изграђен у зони мале привреде, односно Блоку 61. Ова инвестиција вредна је 1.200.000 евра, и у првој фази рада фабрика ће запослити 40 радника.
У фабрици ће се производити плочасти намештај намењен за опремање хотела и других туристичих објеката, здравствених установа и школа. Словеначки инвеститори имају намеру да ову фабрику касније прошире и тиме запосле још радника.

Created at: 17. Mar 2014.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма