Годишња интернационална конференција слободних зона


У периоду од 9. до 11. маја у Дубаиу у Уједињеним Арапским Емиратима одржана је друга по реду интернационална конференција слободних зона у oрганизацији Светске организације слободних зона WFZО.

Тема овогодишње конференције „Глобални ланац вредности: Могућности слободних зона у будућности“ привукла је више од 1000 учесника: академика, креатора политика, мултилатералних организација и истакнутих пословних личности из око 60 земаља, који су представили најновија истраживања о утицају слободних зона као и њихову улогу у глобалном ланцу вредности.
Дан пре свечаног отварања конференције уприличен је састанак за представнике државних органа земаља учесника конференције у просторијама Његовог Височанства шеика Ахмеда бин Саееда Ал Мактумија, председника Одељења за цивилно ваздухопловство, директора и председника “Emirates group” као и председника “Dubai World”.
Током конференције организована је посета најуспешнијој слободној зони у свету „Dubai Airport Free zone“.
Републику Србију су на Конференцији представљали директор Управе за слободне зоне, г. Милан Ристић и председник групације слободних зона у Привредној комори Србије, г. Драган Костић. Током конференције вођени су разговори са представницима светске банке, представницима слободних зона у Сједињеним Америчким Државама (NAFTZ), као и многобројним учесницима конференције.

Created at: 17. May 2016.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма