Посета уреднице Financial Timesa Србији

Уредница специјализованог магазина за директне стране инвестиције-ФДИ, који послује у саставу “Фајненшел тајмса” Кортни Фингар, у оквиру радне посете Републици Србији обишла је Градове Пирот,Ниш и Београд.
Према протоколу, најпре је посетила Општину Пирот где је разговарала са градоначелником Пирота г. Владаном Васићем, начелником Пиротског округа г. Димитријем Видановићем као и генералним директором компаније Тигар А.Д. г. Небојшом Ђенадићем и том приликом је истакла да је њен циљ да се упозна са оним што Пирот може да понуди инвеститорима, с обзиром да је реч о граду који се налази на одличној позицији, који има Слободну зону Пирот, која је и награђивана од стране овог реномираног часописа и бројне друге погодности које су од значаја за инвеститоре.
Приликом посете, директор компаније „Tigar Tyres“ г. Тери Шеде одржао је презентацију компаније.
У склопу посете граду Нишу и региону, привредним системима и регионалним институцијама које су подршка привреди и привредницима, гђа Кортни Фингар посетила је Регионалну комору Ниш. Угледну новинску аналитичарку угостио је председник РПК Ниш др Драган Костић, након чега је уз присуство привредника и представника локалних институција одржана обимна презентација свих расположивих привредно-економских и природних потенцијала којима расплаже јужни регион.
Гђа Фингар овом приликом изјавила је да је циљ њене посете упознавање са приликама у којима овде послују пре свега велики системи, начин на који домаћи привредници опстају и у условима глобалне рецесије и кризе успевају да опстану на тржишту. Посебну пажњу новинарка је усмерила ка потенцијалима који би у наредном периоду могли бити од важности за потенцијалне стране инвеститоре, као главне области привреде у које је могуће и одрживо инвестирање.
Састанку у РПК Ниш присуствовао је и председник Клуба инвеститора РПК НИШ г.Пјерлуиђи Ђионе, директор компаније „Grammer“, г. Небојша Богдановић, као и представник компаније „Philip Morris“, г. Бојан Аврамовић.
Приликом посете Београду, реномирана новинарка састала се директором Агенције за страна улагања и промоцију извоза, г. Ненадом Бјелогрлићем, помоћницом у Сектору за царински систем и политиу у Министарству финансија, гђом Весном Хрељац, државним секретарима у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Дејаном Трифуновићем и Миодрагом Поледицом, као и директором Управе за слободне зоне у Министарству финансија, г. Миланом Ристићем.
Представљен је концепт слободних зона у Републици Србији, кораци развоја и успеха,бројни подстицаји који се нуде потенциајалним инвеститорима као и стратегија развоја слободних зона у наредном периоду.

 

Created at: 22. Sep 2015.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма