Oтворене две фабрике компаније Johnson Controls у „ФАС слободној зони“ у Крагујевцу


Компанија Johnson Controls је један од главних добављача фабрике Фиат аутомобили Србија, и за потребе тог пројекта изграђене су две фабрике у Србији у „ФАС слободној зони“ у Крагујевцу.
Прва фабрика, која од данас почиње са радом, Johnson Controls Automotive је гринфилд инвестиција у парку добављача Грошница која за ФАС производи седишта. Инвестиција је вредна 7,8 милиона евра и у њој је отворено 155 радних места. Друга фабрика JCMM је заједничко улагање Johnson Controls и компаније Magneti Marelli. У њој ће се производити инструмент табле, подне конзоле, вратне оплате и задња крила. Пројекат је реализован у оквиру некадашње фабрике Застава. Инвестиција је вредна 15 милиона евра, а посао је добило 145 нових радника.
„Скоро четири хиљаде људи ради у Крагујевцу у аутомобилској индустрији и великом броју људи ово је први посао, младим људима који, да није било Фијатове инвестиције, сигурно не би имали перспективу“, изјавио је министар финансија и привреде Млађан Динкић на отварању две фабрике америчке компаније Johnson Controls.
Министар Динкић је рекао да је захваљујући аутомобилској индустрији, у Србији у децембру претходне године први пут после дуго времена забележен раст индустријске производње.
Он је додао да влада интерес великих светских компанија за улагање у Србији, те да ће Влада у наредом периоду настојати да привуче још више компанија из области ауто индустрије.

Created at: 06. Feb 2013.
Author: Uprava za slobodne zone

Контакт форма