utovar.jpg

Početna » Slobodna zona "Šabac"

Slobodna zona Šabac

Slobodna zona Šabac locirana je u istočnoj industrijskoj zoni grada, povezana je na mrežu mećunarodnih saobraćajnih veza, Udaljenjenost od auto puta E-70 je 24 km, 6 km. od M-19 i M-21, 35 km. od železničkog koridora 10, i nalazi se na 98 km. plovnog puta reke Save.

Udaljenost od granice sa Bosnom i Hercegovinom je 30 km, Hrvatskom 70km, Rumunijom 200km i Mađarskom 190km. Raspoloživo zemljište za “Greenfield” investicije iznosi 256 ha. Slobodna zona obuhvata preko 292 hektara zemlje. Ima 58.081 m² prostora za proizvodnju, 19.266 m² zatvorenog magacinskog prostora, 20.000 m² otvorenog skladišnog prostora i 3.537 m² kancelarijskog prostora. Slobodna zona je kompletno infrastrukturno opremljena sa ponudom svih logističkih usluga.

Ekonomski potencijal privrede Šapca i celog regiona, privredne veze sa inostranstvom i potencijalna izvozna orjentacija pojedinih privrednih grana, te interes i programi domaćih privrednih organizacija, neposrednih korisnika zone kao i interes inostranih subjekata, predstavljaju osnove uslova za poslovanje u režimu Slobodne zone „Šabac“.

Pozicija slobodne zone je izuzetno povoljna za sve investitore koji svoje poslovanje ostvaruju van granica Srbije.

Infrastruktura

Slobodna zona Šabac je infrastrukturno obezbeđena i to:

  1. Ceo kompleks je ograđen ogradom sa 1 kontrolisanim ulazom – izlazom,
  2. Ceo kompleks je, pored ograde i osvetljen rasvetom,
  3. U okviru kompleksa postoji poslovna zgrada površine 550 m2 za rad pratećih službi u okviru Slobodne zone „Šabac“ A.D. Šabac,
  4. Ispred poslovne zgrade izgrađena je nastrešica za pregled unosa repromaterijala kao i izvoz gotovih proizvoda od strane stranih i odgovornih lica,
  5. Ceo kompleks je obezbeđen sa električnom energijom iz T.S. Luka 3. jačine 2 x 630 KVA što nam se čini da je sasvim dovoljno za snabdevanje tim vidom energenata,
  6. Na toj lokaciji je izgrađena proizvodno – skladišna hala “C“ površine 6022m2 za buduće proizvodne programe Zone.
  7. Osim hale postoji i slobodan prostor za izgradnju neke proizvodne hale, ukoliko postojeća ne zadovoljava potrebne uslove i kapacitete,
  8. Mreža saobraćajnica u okviru ove lokacije je tako urađena da u svakom momentu, od automobila do šlepera, se može doći do svakog dela kompleksa.

Celokupna lokacija obezbeđena je sa četiri portirske kućice kao i sa video nadzorom nad celim kompleksom.

Takođe, na lokaciji pored Slobodne zone nalazi se i moderna carinarnica, na površini od 2ha i 33 ara, sa upravnom zgradom, magacinskim prostorom, vagama i parking mestima.

Područje Slobodne zone Šabac je u 2011. godini prošireno, tako da je investitorima na raspolaganju još jedna prozvodna hala površine oko 7.000m2.

Takođe, proširenje Slobodne zone urađeno je i na području površine 7 ha u Severozapadnoj radnoj zoni koja se nalazi uz reku Savu, od rečnog pristaništa je udaljena 7 km, od železničke stanice 5 km, a od centra grada 3 km. Regionalnim putem R 208 je povezana sa državnim putem prvog reda Beograd – Zagreb (E70), kao i sa državnim putevima drugog reda M-19 i M-21 (Beograd-Obrenovac-Šabac-Loznica-BiH, kao i Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica-BiH). Proširenje je urađeno u okviru relaizacije investicionog ulaganja od strane italijanske firme SBE SpA (član Veskovini Grupe, čija je osnovna poslovna delatnost proizvodnja šrafova, vijaka i specijalnih proizvoda) a koja je klasifikovani strateški partner Fiat-a za srpski automobilski projekat u Kragujevcu tako da je u okviru Slobodne zone Šabac započela sa pojektom izgradnje novog proizvodnog pogona u Srbiji za automobilske komponente sa fokusom na Fiat-ov automobilski projekat u Srbiji.

 

Konkursi

Konkursi

Kontakt

Slobodna zona Šabac

Beogradski put bb

Violeta Šestić, kontakt osoba

tel: 064/876 27 70

faks: 015/381 357

e-mail: slobodnazona@sabac.org

Šta su slobodne zone?

Slobodne zone su fizički ograđen i označen deo teritorije Republike Srbije, infrastrukturno opremljen, gde se mogu obavljati proizvodne i uslužne delatnosti uz određene stimulativne pogodnosti.

Najčešća pitanja

Еuprava